Opleiding tot Buteyko-therapeut

In Nederland bestaat een Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT). Alle specialisten van de VBT zijn opgeleid door het Buteyko Centrum Nederland volgens het opleidingsprogramma van dr. Buteyko.


Conferentie Buteyko specialisten in Utrecht

Opleiding tot Buteyko-specialist

Voordat u Buteyko-specialist wordt, is het nodig de Buteyko-cursus te volgen, zich de Buteyko-methode eigen te maken en zonodig de eigen gezondheid te herstellen. Dit is een eis van dr. Buteyko, want iedere Buteyko-specialist brengt zijn leerlingen naar een gezondheidsniveau dat hij zelf heeft bereikt. De aanstaande Buteyko-specialist moet een controle pauze van minimaal 40 seconden hebben.

De opleiding wordt gegeven door Masha Anthonissen-Kotousova, Buteyko-specialist, al meer dan 35 jaar werkzaam met deze methode, opgeleid door prof. Buteyko zelf en een officiële opleider van Buteyko-specialisten. De opleiding wordt gegeven volgens het programma dat door dr. Buteyko zelf is ontwikkeld. De seminar waar de theoretische achtergronden van de Buteyko-methode worden besproken, duurt enkele werkdagen en kost 2500 euro. Na deze seminar dient u in staat te zijn om alle vragen die in het opleidingsprogramma staan, te kunnen beantwoorden. Vervolgens begint u zelfstandig met cursisten te werken en krijgt u vooral in het begin de steun bij moeilijke en niet standaarde gevallen. Nadat u 30 cursisten succesvol de Buteyko-methode heeft geleerd, wordt u gecertificeerd als Buteyko-specialist.